Kunne du godt tænke dig at opleve Danmarks største by og hovedstad, så kan du i dette indlæg finde mere information, samt en masse facts omkring København, udarbejdet i samarbejde med Grontmij.dk

Om København

København er med sine 1.145.804 indbyggere og 77,2 km² areal den største by i Danmark, men også i Skandinavien. Derfor er der selvfølgelig også en masse spændende ting at opleve, og en masse historie bag København som by. I nyere tid har byen været igennem nogle store infrastrukturelle ændringer, med bro forbindelser til Sverige, Metro byggeri, havnerenovering og meget mere.

Mange af Københavns kendte bygninger så som Rundetårn, Børsen, Holmens Kirke, mfl. Er opført af en af de mest populære danske konger igennem tiden, nemlig Christian IV. Alle sammen et besøg værd, hvis man gerne vil opleve noget kulturelt og spændende historie.

Anno 2013 er Københavns kommune styret af Socialdemokratiet, hvilket i øvrigt har været gældende næsten de sidste 100 år. Borgmesteren er Socialdemokraten Frank Jensen, som har haft posten siden valget i januar 2010.

Hvad skal man opleve i København?

Hvis man gerne vil opleve en masse kulturelle ting, og samtidigt med gerne vil shoppe og have det sjovt – så kan København tilbyde det hele. Du kan fx tag på kanalrundfart, eller opleve nogle af de kendte bygninger som nævnt ovenover – og kombinere det med shopping på strøget.

Om aften er der mulighed for at spise på nogle af de bedste restauranter i verden, da der findes 12 Michelin restauranter – hvor en af dem er Noma som er kåret som den pt. Anden bedste restaurant i verden. Skal der være fest bagefter, findes der ligeledes nogle af de vildeste natklubber i byen, så som HIVE, Bakken, Nasa, Jolene, Zen, og mange flere.

Herunder har vi listet 10 ting som er værd at opleve under et besøg i København:

  1. Strøget – tag på den ultimative shopping tur her, du finder alle de kendte danske designs og udenlandske.
  2. Tivoli – er en forlystelsespark som er over 100 år gammel. Masser af sjov og hygge i Tivoli, som ofte er prægede af sæsonen.
  3. Gamle historiske bygninger som Rundetårn, Holmens Kirke, Rosenborg Slot, ruinerne under Christiansborg, Kronborg Slot, mfl.
  4. Carlsberg – verdenskendt øl, som bliver brygget i Danmark. Kom på rundvisning og se hvordan denne øl bliver brygget, og lær mere omkring historien bag den, som stammer helt tilbage fra 1800 tallet.
  5. Experimentarium – er perfekt sted at besøge for hele familien. Her kan man lære en masse om science, og få lov at lave sine egne eksperimenter, mm. Over 300 sjove aktiviteter.
  6. Den lille havfrue – en skulptur som i år fyldte 100år. Den er en af KBH’s mest besøgte turistattraktioner, og du finder den på Langelinie Kajen.
  7. Nyhavn – stedet du kan afslutte en lang dag med oplevelser. Spis på nogle af de mange gode restauranter, eller nyd en øl med de andre på kajen. Der er altid en god stemning på Nyhavn.
  8. Christiania – Københavns hippiefristad. Dette område er placeret i centrum af København, er elsket af mange i Danmark, men har også været omtale for en masse debat i medierne de senere år.
  9. København Zoo – en af de mest spændende zoologiske haver i verden. Oplev alt fra isbjørne til giraffer, elefanter og meget mere.
  10. Museum– Tag et besg p arbejdernes musseum i kbh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *